Bäddsoffor

Bäddsoffan är kanske inte lika vanlig idag som den var tidigare, men det är ändå en både snygg och praktisk möbel som förtjänar mer uppmärksamhet. Att denna möbel tappat en del i popularitet genom åren kan hänga ihop med att många generellt sett har rymligare bostäder idag, och att man därför inte behöver leta kreativa och platsbesparande lösningar i inredningen. Men, att de inte är lika vanliga som för 30-40 år sedan betyder inte att vi inte ser bäddsoffor i den moderna inredningen. Dessa praktiska möbler är fortfarande populära, och eftersom man kan få de flesta soffor i en bäddbar modell kan man använda dem i vilket rum som helst. Att byta ut den vanliga tresitsiga soffan mot en bäddsoffa i samma modell gör att man får en extra sängplats utan att det syns. Det finns till och med bäddbara hörnsoffor, så du behöver absolut inte göra avkall på design eller avvara din favoritsoffa bara för att du skaffar en bäddsoffa.

Bäddsoffor

En extra sängplats

Har man inte ett speciellt gästrum kan det vara smart att välja en bäddsoffa, oavsett om man bor trångt eller har gott om plats. Övernattande gäster sover betydligt bättre i en bekväm bäddsoffa än i en hopfällbar campingsäng. Och eftersom bäddsofforna, som sagt, finns i de flesta modeller, syns det inte ens i inredningen att du smugit in en extra sängplats. Eller flera sängplatser, för många bäddsoffor kan bäddas till en dubbelsäng, och ger alltså plats för minst två personer.

Dagens bäddsoffor är inte bara snygga och smälter in i den övriga inredningen. De är också bekväma, både att sitta och sova i. Bor du trångt kan det därför vara perfekt med en bäddsoffa, så att du kan utnyttja rummet maximalt. Har man bara ett rum är det vanligt att man, på något sätt, skiljer av en avdelning för en säng, och har sin tv-hörna med den obligatoriska soffan i en annan del av rummet. Väljer du istället en snygg och bekväm bäddsoffa behöver du inte dela upp rummet, och eftersom du slipper stuva in en separat säng får du gott om plats till och med i det lilla rummet. För det fina med bäddsoffor är att de inte tar större plats än en vanlig soffa, trots att de också erbjuder sovplats för en eller två.

Fungerar som en skön säng på natten

Det finns olika typer av bäddsoffor, med allt från utdragbara sängar, till soffor som viks ut till mjuka och bekväma madrasser när det är sovdags. Alla har det gemensamt att de fungerar som en skön säng på natten och som en helt vanlig soffa under dygnets vakna timmar. Det spelar heller ingen roll hur du vill inreda ditt hem och vilken inredningsstil som är din favorit. Det stora utbudet bjuder på bäddsoffor för alla smaker och stilar. Störst utbud av bäddsoffor hittar du här, på nätet. Här kan du se ett mycket stort sortiment, och tack vare att de finns samlade på ett ställe kan du enkelt välja, vraka och jämföra. Och du kan jämföra priser för att få din favoritsoffa till det bästa priset.