Barnmattor

Inredningsintresset är på topp och vi är många som gärna pysslar och inreder där hemma. Och för den som gillar inredning finns knappt något roligare än att få inreda barnens rum. Även om det inte finns en given stil, som man mer eller mindre, måste följa idag, finns det ändå en och annan oskriven regel när det gäller inredning i husets övriga rum. Men, i barnrummet kan man verkligen låta fantasi och kreativitet få utlopp. Att barn har betydligt livligare fantasi än vi vuxna är ingen hemlighet, och det innebär också att barnen gärna hittar på unika och personliga lösningar för sitt rum.

Hitta en barnmatta

Om rummet ska inredas för familjens lilla prinsessa, till exempel, är det självklart att man går all in och dekorerar med kungakronor och läcker sänghimmel. Barnens rum är, och ska vara, speciella. Och då bör det förstås ligga speciella mattor på golvet också. Och det finns enormt mycket att välja på om man kikar på utbudet av barnmattor. Du kan hitta barnmattor i massor av fina färger och mönster, och att hitta en barnmatta som passar perfekt i prinsessans rum är inte svårt.  Inte heller är det svårt att hitta mattor som kommer att uppskattas av lillkillen som älskar bilar, eller som har fastnat för Minionernas spännande värld. Barnmattor skiljer sig ordentligt från mattor för vuxna, just genom att de ger möjlighet att ge uttryck för det man gillar och är intresserad av.

Barnmattor

Lekmattorna med vägar att köra leksaksbilarna på.

Vissa barnmattor fungerar som lekmattor, med mönster som är avsett för lek. De mest kända av dessa mattor är förmodligen lekmattorna med vägar att köra leksaksbilarna på. Men det finns också lekmattor med bondgårdstema, med olika miljöer hämtade ur filmer och spel och annat som barnen känner igen. En spännande lekmatta för pirater, med en öde ö och nedgrävd skatt uppskattas nog i många pojkrum. En annan typ av lekmatta är de som kan användas om man vill hoppa hage. Att hoppa hage har roat barn i många årtionden, och det är en hobby som aldrig tycks dö ut. Här behöver man inte gå ut och rita upp sin hage på gårdsplanen utan kan bara lägga fram mattan på golvet och börja hoppa. Varken regn eller gående fötter kan förstöra hagen och man behöver alltså inte rita upp en ny varje gång man har lust att hoppa hage. Dessa mattor passar både för de små barnen men uppskattas också bland barn i skolåldern just för att den kan användas som hage.

Men, det finns också barnmattor som nästan inte ser ut som mattor alls. Vilket barn kan motstå en matta som är formad och ser ut som ett ulligt får, till exempel? Eller en hund, en katt, en igelkott eller en elefant? Eller en rolig rund matta? Titta på det enorma utbudet av barnmattor här på nätet, och låt dig inspireras. Här hittar du garanterat mattor oavsett vad du och ditt barn har för smak och intressen. Du kommer att hitta barnmattor som du inte trodde fanns, men som barnen självklart hade koll på redan tidigare.