Barntapeter

Tapeter kan spela stor roll i ett rum, och självklart är det så att ju mer mönster eller ju mer färgrikt desto mer sätter tapeten sin prägel på rummet. När det handlar om barntapeter finns det ett jättestort utbud med tapeter för alla barn och alla rum. Och här kan man verkligen ta ut svängarna och låta tapeten sätta stilen i rummet.

Välja att ha motivtapeten som en fondvägg

Om familjens lilla prinsessa nått den ålder när prinsessor, kronor och allt som är rosa kommer i första hand ska hon naturligtvis ha ett rum som också följer den stilen. Och även om temat, och kanske färgen är given finns det massor att välja på. Det betyder att varje litet prinsessrum kan vara unikt och personligt. Det finns massor av tapeter i rosa toner, och om du tittar på tapeter på nätet kan du oftast filtrera på färger, så att du inte behöver gå igenom hela sortimentet, utan bara ser de tapeter som är av intresse. När det gäller valet kanske lilla tjejen vill vara med och då kan hon välja tapeter med kungakronor, ballerinor slott och prinsessor, eller varför inte en tapet med motiv av någon av de söta prinsessorna vi känner från Disneys filmer. Det finns mängder av tapeter som passar för små prinsessor och för barn som gillar rosa. Men, det finns ett minst lika stort utbud för killar, eller tjejer, som föredrar bilar eller andra brummande fordon. I mängden av barntapeter med bil- och fordonsmotiv kan man bland annat hitta olika motiv från filmen Bilar. Tapeter med djur, drakar, dinosaurier och allt annat som kan tänkas roa ett barn finns i et stort urval. Många barntapeter är inspirerade av kända barnfilmer, böcker, serier, spel eller sagor och har motiv som varenda unge känner till.

Barntapeter

Men det finns naturligtvis också barntapeter med andra mönster, som ränder, prickar, rutor och blommor. Väljer du en tapet med mycket motiv vill du kanske inte sätta upp den i hela rummet. För att få en lugnare miljö kan du då välja att ha motivtapeten som en fondvägg och matcha den med en diskretare barntapet i resten av rummet. Extra stor effekt kan man uppnå med en läcker fototapet. Fototapeter ses som exklusiva inredningsdetaljer, men de behöver faktiskt inte vara speciellt dyra. Det finns ett stort utbud av fototapeter som är avsedda för barnens rum. Med en fondvägg med fototapet kan man skapa en känsla av att man kommer in i en helt annan värld. Dessa tapeter passar kanske extra bra för de lite större barnen som inte längre vill ha sagomotiv på väggarna. Hästtjejen kan säkert inte hitta ett bättre alternativ än en fototapet med en flock vackra hästar. Även när det gäller fototapeter för barn är utbudet både stort och brett. Och även här finns det många tapeter som hämtat inspiration från filmens värld. Här på nätet kan du se det största utbudet av barntapeter, och här finns något för alla, oavsett ålder och intressen.