Kontinentalsängar

När man inreder ett hem gör man det både för att få ett vackert och funktionellt hem. Är man intresserad av hus och hem vill man förstås ha det vackert och trivsamt runtomkring sig och fokus ligger ofta på designen när man väljer möbler.  Men man måste givetvis också titta till funktionaliteten, så att man inte bara får en vacker miljö utan också ett hem som fungerar. Några av hemmets viktigaste möbler är soffan och sängen och båda dessa måste vara bekväma och bra för att både vi och hemmet ska fungera. Soffan i vardagsrummet är paradmöbeln i många hem, och det är självklart att man vill ha en snygg soffa som passar in i inredningen. Men, ingen vill tillbringa långa tv-kvällar i en soffa som inte är skön att sitta i, så det gäller att både se till design och komfort när man väljer soffa.

En madrassbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass

Lite så är det också när man ska välja säng. Skillnaden är att designen kanske inte är fullt lika viktig och att komforten måste prioriteras ännu högre när det gäller sängar. För alla vet att en god nattsömn är viktig för hälsa och välbefinnande, och grunden till en god sömn är en bra säng. Vill du ha bästa komfort och dessutom en snygg säng ska du definitivt välja en kontinentalsäng. Kontinentalsängar ger, tack vare sin unika uppbyggnad, en maximal komfort. Det speciella med denna typ av sängar är de många lagren av madrasser. En madrassbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass ger en mjuk och skön bädd, och eftersom sängen blir betydligt högre än en vanlig säng är det också lättare att komma i och ur den. Lager på lager av sköna madrasser påminner om den berömda prinsessan på ärten, men du behöver förmodligen inte vara rädd att känna av någon ärta även om någon skulle komma på idén att stoppa in en under alla madrasserna.

En lyxig känsla i sovrummet

Kontinentalsängar är också ett bra val om du vill ha en snygg och elegant säng. Tack vare att alla madrasserna har samma klädsel får du en snygg enhet som ger en lyxig känsla i sovrummet. Och känslan i sovrummet är ju också viktig, både för sömnen och för trivseln i övrigt, läs mer på kontinentalsängar.com. Ett sovrum ska helst inredas med rogivande färger, och det är bra om man kan undvika alltför grälla mönster på tapeter och textilier. Har du svårt att få ro och somna kan det vara bra att testa att ta bort tv, dator och andra störande moment från rummet, så du inte lockas att tänka på jobb eller annat som kan göra det svårt att koppla av. Men även om du inte har några sömnsvårigheter är det förstås viktigt att skapa en lugn och trivsam miljö i sovrummet. Och med en snygg kontinentalsäng har du kommit en bra bit på väg. För man kan ju knappast hitta något mer inbjudande än en säng som man till och med kan se på att den är bekväm och skön att sova i.