Tält

Vi är många som, med saknad, minns barndomens tältsemestrar då hela familjen packade bilen och for runt i vårt land. När kvällen kom tog man in på närmaste tältplats ( jo man sa faktiskt så på den tiden) och satte upp sitt tält för natten. På morgonen plockades det ner och färden gick vidare mot nya, spännande mål. Det fanns givetvis också de som ställde upp sitt tält och stannade på ett ställe under en längre tid.  Idag ser vi inte tälten så ofta på campingplatserna, även om de faktiskt  börjar bli fler och fler. Förr var det självklart för många att bo i tält på semestern, och alla som varit med och upplevt sådana semestrar känner nog ett visst mått av saknad när det drar ihop sig till semestertider. Visst är det bekvämt att bo på hotell eller i en campingstuga men den höga mysfaktor tältboende för med sig finner man inte där.

Ökande andel tält på campingplatserna

Kanske är det just detta man inser nu när vi kan se en trend med ökande andel tält på campingplatserna. Några kanske vill återuppleva barndomens minnen, medan andra vill känna på tältlivet för första gången. Ökningen kan också bero på att det är betydligt billigare att bo i tält och att man kan använda sin reskassa till annat än bara boende enligt talt.nu. Men den största anledningen till att fler och fler väljer tält är förmodligen att de gamla hustälten är ett minne blott och att man idag använder större, lättare tält som är enkla att sätta upp. För finns det några negativa minnen från de där mysiga tältsemestrarna så är de nog  i samband med uppsättning av tältet.  Man skulle kunna behöva vara ett helt fotbollslag för att få alla pinnar och tung tältduk på plats, helt enkelt.

Tälta utomhus

De familjetält man köper idag är långt ifrån dessa hustält. Idag använder man samma konstruktion på de stora tälten som på de små. Tunnel- eller kupolkonstruktionen gör det så enkelt att sätta upp tältet att man ofta kan klara det på egen hand.  Familjetälten finns i många storlekar, men är vanligast för 4 till 6 personer. De finns också med komfortabel takhöjd på upp till 210 cm vilket förstås underlättar livet i tält betydligt.

Utbudet av tält är stort och brett och du kan hitta tält för alla tänkbara användningsområden. Här på nätet kan du se det största sortimentet och du får det samlat på ett ställe, vilket underlättar när du ska jämföra modeller och priser för att få så mycket som möjligt för pengarna. Innan du bestämmer dig för ett speciellt tält behöver du förstås fundera på hur du ska använda tältet så att du vet vilken kategori du ska titta på. För semesterresan med familjen är givetvis ett familjetält det bästa alternativet. Behöver du ett tält för cykelsemestern, fjällvandringen eller fisketuren är det viktigt att få ett tält som klarar de tuffa förhållanden det kan bli utsatt för, och som verkligen står emot regn och blåst. Här finns tält som är gjorda för det ändamålet, och för många andra.