Vitrinskåp

Tider kommer och tider går. Om vi ser över en lite längre tidsperiod kan vi se tydliga trender både vad gäller mode och inredning. Mode svänger häftigast eftersom det kommer nya trender hela tiden och det som är modernt kommer att vara hopplöst ute redan om ett eller ett par år. När det gäller möbler och inredningsdetaljer håller trenderna längre, men man kan ändå se ganska tydliga gränser där det ena eller det andra försvinner ut ur de svenska hemmen. För att några årtionden senare dyka upp i en ny tappning, och åter bli en modegrej.

Vitrinskåpets glasdörrar gör att man ser precis vad man har

Vitrinskåp, till exempel, är en sådan möbel. Visserligen kan vi inte säga att de någonsin försvunnit helt ur hemmen, men de har varit mer eller mindre osynliga under ett antal år. Idag ser vi återigen vitrinskåp, och nu i en hel massa olika modeller. Det roliga är att även de gamla och ratade vitrinskåpen kommer tillbaka via loppis och second hand-butiker. Visserligen uppiffade och i en ny tappning, men istället för att skrota dem har många upptäckt den stora potentialen hos dessa skåp. Ursprungligen användes vitrinskåp mest för glas och porslin som man ville visa upp men ändå hålla skyddade. Idag kan vi ställa in nästan vad som helst i dessa skåp. För varför bara hålla sig till de fina kristallglasen eller mormors kaffeservis när man lika gärna kan visa upp sina samlade semesterminnen, leksakssamlingen eller kanske de egna alstren. Ett billigt vitrinskåp är också ypperliga förvaringsskåp för hobbymaterial eller annat som man vill ha överskådligt och lättåtkomligt. Vitrinskåpets glasdörrar gör att man ser precis vad man har, och det är lätt att plocka fram det man vill ha.

Dagens utbud av vitrinskåp innehåller så mycket mer än de stora, höga skåp med glasdörrar som vi känner igen sen tidigare.  Det finns vitrinskåp i alla tänkbara modeller och storlekar. Den enda gemensamma nämnaren är i stor sett att skåpen har dörrar av glas, som visar innehållet. Vissa av skåpen är nästan helt i glas, medan andra enbart har glas i dörrarna. Du kan hitta riktigt små vitrinskåp som passar bra att ställa på en bänk eller ett bord, där du kan visa upp några av dina allra käraste ägodelar. Och det finns stora vitrinskåp som är hela möbler i sig, men som i form och modell är mycket långt från de traditionella skåpen.

Du kan hitta ett stort utbud av vitrinskåp här, på nätet. Här får du också en bra överblick över hela sortimentet och kan lättare göra ditt val. Titta på alla läckra skåp som marknaden har att bjuda på, och hämta inspiration för ditt hem. Även om du inte alls har tänkt dig att köpa ett vitrinskåp kommer du förmodligen att hitta massor av idéer om hur ett sådant skåp av något slag skulle kunna förgylla ditt hem. Med alla skåpen samlade på ett ställe har du också möjlighet att tjäna mycket pengar genom att göra en grundlig prisjämförelse innan du bestämmer dig.